AK Parti ve MHP o isimlere dönüş kapılarını kapattı

TAKİP ET

Erdoğan ve Bahçeli'nin tavrı net…  AK Parti ve MHP'den ayrılıp Cumhur İttifakına rakip olacak belediye başkan adayları, seçim kazansalar dahi partilerine geri dönemeyecek

AK Parti ve MHP o isimlere dönüş kapılarını kapattı

AK Parti ile MHP, 30 Büyükşehir ve 29 ilde ortak aday çıkarmaya hazırlanırken, 22 ilde ise yarışacak. Bu süreçte, dikkatler Cumhur İttifakı ortağı iki partinin açıklayacağı adaylara çevrilmişken,  çok çarpıcı bir gündemle siyasi kulisler hareketlendi.

Edinilen bilgilere göre; AK Parti ile MHP’nin ortak aday çıkartacağı yerlerde AK Partili ve MHP’li bazı isimlerin farklı siyasi partilerden aday olma eğilimi, her iki partinin genel merkez radarına takılmış durumda.  İlgili teşkilatların ve bu yönde eğilimi olan kişilerin uyarıldığı da gelen bilgiler arasında.

Buna göre; Cumhur İttifakı ruhuna aykırı hareket ederek, farklı siyasi partilerden belediye başkan adayı olan kişilerin yarın AK Parti veya MHP’ye dönüş talepleri kabul edilmeyecek. Parti kaynaklarına göre de; Bu noktada AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin taviz vermeyeceği belirtiliyor. 

SANCAKLI ÖRNEĞİ
MHP Lideri Bahçeli’nin Cumhur İttifakı ruhuna aykırı şekilde basına yansıyan bir açıklamasından ötürü Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın istifasını istediği, Sancaklı’nın da MHP’den istifa etmek zorunda kaldığı biliniyor. 

HENDEK İSTİSNA
Öte yandan Sakarya özelinde Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun 2019 seçimlerine BBP’den girmesi, seçimi kazandıktan bir süre sonra da MHP’ye geçişinin bugün için emsal kabul edilemeyeceği, Cumhur İttifakının ilk yerel seçim sürecine dair bir istisna olarak kabul edildiği belirtiliyor.

#Sakarya #Hendek #Ak Parti #MHP #cUMHUR iTTİFAKI #Yerel Seçimler #2024 Yerel Seçimleri #İsim #O İsimler #Dönüş #o isimlere dönüş kapılarını kapattı #Hendeksonhaber