CORONA VİRÜS VAKA SAYISI 18 OLDU

TAKİP ET

Corona virüsü ile ilgili durum ülkemizde ve dünyada gittikçe ciddileşiyor. Devlet kurumları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları toplantı ve faaliyetlerine bir süre ara verdi. Vatandaşlarımızında cemiyetlerini ertelemeleri corona virüse karşı önlem acısından önem Taşımaktadır. Saglık Bakanlığı son yaptığı açıklama il Vaka sayısının 18 olduğunu bildirdi Ülkemizde hızla yayılan corona virüse karşı yetkililer vatandaşlarımızı uyararak kalabalık ortamlardan uzak durmaları konusunda uyardı


İlcemizde faliyet gösteren kahvehane ve kafelerde havaların soguk olması doluluk oranını artırdı özelikle gencler kafeleri tercih ederken 50 yaş üstü vatandaşların vakit geçirmek için kahvahaneleri tercih ettiği gözlemlendi.kahvehaneler ve kafeler nekadar güvenli?

Hendek Beledıyesi kafeler ve kahvahaneler için ne gibi önlem aldığı merak konusu olurken bazı vatandaşların tedirgin oldukları özelikle kapalı kalabalık ortamlardan uzak durduklarını düğün nişan gibi cemiyetlere gitmediğini söylerken Hendek Belediyesi yetkileri kapalı ve insanların yoğun olarak vakit geçirdiği yerlerle ilgili ne gibi önlem aldığı merak konusu oldu.


Diğer taraftan ilçemizde bazı işyerlerinin virüs salgınını fırsata çevirdkleri el dezenfekteleri ve kolanyaları yüksek fiyata sattıkları gelen şikayetler altında vatanaşlarla yaptığımız görüşmede 3  tl olan kolanya suan 15 tl fiyata satılmakta bir maske 45 tl satılmakta Hendek Beledıyesi Zabıta Birimleri ilçemizde satiş yapan firmalarda fiyat araştırması yaptımı diye soran vatandaşlar Belediyenin bu konuda Araştırma yapmasını istedi.

Fahiş fiyatla temizlik ürünü maske dezanfekte ürünü kolanya yüksek fiyatla satan firmalar icin fiyat araştırması yapılmasını talep etti

Ülke genelinde corona virüse karşı Sağlık Bakanlıgınca alınan tedbirler devam ettiği bildirilirken
Sağlık Bakanlığı Yaptığı Son açıklam ile vaka sayısının 18 olduğunu açıkladı ve vatandaşları kalabalık ortamlardan uzak durmalarını ve hijyen konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.