Dikbayır, Sakarya için Tarım ve Orman Bakanına talepte bulundu

TAKİP ET

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya yazılı talepte bulundu.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yaAvrupa Birliği'nin Ortak Tarım Politikası olan IPARD Programı fonuna tarım konusunda önemli şehirler arasında yer alan Sakarya’nın neden dahil edilmediği ve dahil edilmesi için neler yapılması gerektiği hakkında yazılı talepte bulundu.

"Sakarya neden yok?"

Dikbayır yazılı talebinde şu ifadelere yer verdi; "Sayın Bakanım,

Türkiye'nin Tarım ve Hayvancılık üretiminde üst sıralarda yer alan ve seçim bölgem olan Sakarya, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumunun 16 Ağustos 2023 tarihinde açıklamış bulunduğu Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı fonuna dahil iller arasında bulunmamaktadır. Oysaki tarım konusunda üst sıralarda yer almaktadır. Sınırlı sayıda il seçilmesinin gerekçesi nedir ve seçim bölgem olan Sakarya'nın seçilen iller arasına dahil olabilmesi için aranan herhangi bir şart var

midir? Çiftçimizin elini rahatlatacak olan bu fondan ilimizin de yararlandırılması bizim için çok önemlidir. IPARD Programına Sakarya ilimizin dahil edilmesi, hususunda desteklerinizi arz eder, saygılarımı sunarım" diye belirtti.

 

#Ümit Dikbayır #İyi Parti #Tarım Ve Orman Bakanı #Talep #Talepte Bulundu #Hendek #Hendeksonhaber