GENÇLERE KANSERDEN   KORUYUCU  YAŞAM ALIŞKANLIKLARI ANLATILDI

TAKİP ET

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü , Hendek  Yenimahalle Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik bir seminer gerçekleştirdi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr Fulya Aktan Kibar  ve  Sağlığın Geliştirilmesi, Eğitim ve Proje Birim Sorumlusu Uz. Hemş. Deniz De Asis ’in sunum yaptığı seminerde gençlere sağlıklı  yaşam alışkanlıklarının önemi , erken teşhis ve  kanser hastalığı belirtilerini anlayabilme,  kanser taramaları konularında bilgiler verildi.

Bilimsel çalışmalar gençlerde özellikle kolorektal  kanser görülme sıklığının artmasına vurgu yapıyor. Genç kuşaklarda obezitenin daha sık görülmesinin sebebi , gençlerin eskiye kıyasla daha hareketsiz bir yaşam tarzını benimsemesi, şeker ve işlenmiş gıdalar açısından zengin beslenme gibi faktörlerin yer aldığını belirtiliyor. Gençlerimizin sağlıklı yetişkinler,olarak hayata hazırlanmaları , sağlık durumlarındaki değişikliklerin farkına varabilmeleri, sağlıklı besleme ve yaşam alışkanlıkları kazanmaları hedefleniyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çocuk ve gençlerin sağlık bilincinin yükseltilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Sağlıkla ilgili özel gün ve haftalarda toplumun farkındalık düzeyinin yükseltilmesi, alışkanlarını değiştirmesi, beden ve ruh sağlığını geliştirici bilgilerle dolu olması  ve yaşantısında bu konuda geliştireceği  tutumlar  önem taşımaktadır.

 

sakarya Hendek Kanser Haftası Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Hendek  Yenimahalle Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Öğrenci Seminer Bilgilendirme Hendeksonahber