HENDEK BELEDİYE MECLİSİNDE CANLI YAYIN GERİLİMİ

TAKİP ET

31 Mart Yerel seçimler sonrası Belediye Başkanlık yarışını kazanan İrfan Püsküllü Ramazan Bayramı öncesi ilk Hendek Belediye Meclis toplantısını gerçekleştirdi. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü ve komisyon üyelerinin seçildiği meclis toplantısında Başkan Püsküllü'nün canlı yayın yapan ilçe basın mensuplarına canlı yayın yok, canlı yayını kapatın söylemleri gündem maddelerinin önüne geçti. 

HENDEK BELEDİYE MECLİSİNDE CANLI YAYIN GERİLİMİ

Hendek Belediye Meclisi yeni Başkanla ilk toplantısını bugün Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.Toplantı öncesi salonda yerini alan ilçe basın mensuplarından bazıları daha önceki meclis toplantılarını takipçileri ile paylaşırken meclis toplantısı öncesi canlı yayına başladı.

Bir süre meclis toplantı salonundan canlı yayın yapan ilçe basın mensuplarından bazıları beklenmedik durum ile karşılaştı. Mecliste Başkan Püsküllü’nün selamlama konuşmasının ardından komisyon üyelerinin seçildiği esnada basın mensuplarına dönerek canlı yayın yok yalnız? Canlı yayını kapatın söylemleri canlı yayın sırasında kameralara yansıdı.
Başkan Püsküllü’nün bu söylemleri sonrası Haber sitemiz sahibi Bülent Yaman Belediye Meclis Salonunu basına sansür uygulanacaksa bizim burada işimiz ne? diye tepki göstererek terk etti. 

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Yaman Bugün 31 Mart Yerel seçimler sonrasında Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah Toplantı Salonunda gerçekleşen  Yeni Meclis komisyon üyelerin seçimi ve 15 gündem maddesinin görüşüleceği  salonda yerimizi aldık. Meclisin başlamasına kısa bir süre kala canlı yayına başladık. Canlı yayın öncesi hiçbir belediye çalışanı içeride canlı yayın yapılmayacak ibaresini kullanmamasına rağmen meclis canlı yayınınımızın bir bölümü sonrası Başkan Püskül’lünün canlı yayını durdurun, canlı yayını kapatın cümleleri bizleri şaşırttı. Şeffaflıktan bahseden bir başkanın bu tutumu ilçe basınına üstü kapalı sansür uygulanmıştı. Bizler Hendeksonhaber ailesi olarak bu durumu salonu terk ederek tepkimizi göstermiş bu ve buna benzer yaşanılan her olumsuzlukta tepkimizi göstermeye devam edeceğimizin bilinmisini isteriz. 

Diğer yandan Nisan ayı olağan meclis toplantısında yaşanan canlı yayın polemiği sonrası salonu terk eden Haber sitemiz sahibi Bülent Yaman’a bu sabaha kadar Hendek Belediyesinden gelen haber akışı, sitemizin Mail adresinden çıkarılması ile sansür devam etmiştir. Bizler bu tarz baskı ve sansürle sarsılacak değiliz. Kaldı ki bizler sizlerle var olmadık sizlerle yok olalım. Düne kadar 5 yıldır Hendek meclisinden kesintisiz canlı yayın yapan ve hiç bir müdahale ile karşılaşmayan biz bazı haberciler bugün önce Hendek belediye meclis toplantısında canlı yayın durdurulması ile karşılaşmış, bu yetmemiş tarafımızı Haber akışı olan Mail adresinden çıkarılmasına kadar sürmüştür. İlçede kamu görevi yapan bizlere yapılan bu taraz yıldırma politikalarının bizleri yıldırmayacağını aksine bizleri dahada güçlendireceğinin bilinmesini isteriz. Kamuoyuna saygılarımızla

#Hendek #Hendek Belediyesi #Canlı Yayın #Polimik #Sansür # İrfan Püsküllü #Meclis # Hendek Belediye Meclis toplantısı #Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı #Canlı Yayın Gerilimi #Gerilim #Hendeksonhaber