Hendek Belediyesi ve SAKE işbirliği ile Hendek'te Afet Eğitim Merkezi kurulması planlanıyor.

TAKİP ET

Hendek'e Afet Eğitim Merkezi Geliyor Hendek Belediyesi ve SAKE işbirliği ile Hendek'te Afet Eğitim Merkezi kurulması planlanıyor.

Yapılan açıklamada, "T.C. Hendek Belediye Başkanımız Sn. Turgut BABAOĞLU’nun tensipleri ile SAKE (Sakarya Arama Kurtarma Ekibi) olarak, olası yaşanabilecek Deprem, Yangın, Sel vb. afetlere karşı hem ekip arkadaşlarımızın dinamik ve daha profesyonel olması, hem de ilçemizdeki vatandaşlarımıza saha da bilinçlendirme eğitimlerinin yapılması amacı ile ilçemizde Arama-Kurtarma Eğitimleri ve Tatbikat Alanı kurulması konusunda gerekli çalışmalar başlatıldı.

Bu çalışmalar kapsamında Hendek Belediyesi Ekipleri ile birlikte Sapanca AFAD İl Birlik Müdürlüğüne gidilerek, Birlik Müdürü Selçuk ARPACIOĞLU ile görüşüldü. Akabinde sahada incelemeler yapılarak, proje hakkında bilgi edinildi.

Afetlere karşı daima hazır olmamız konusunda desteklerini esirgemeyen Hendek Belediye Başkanımız Sn. Turgut BABAOĞLU’na teşekkür ediyor, ülkemizde olası afetlerin yaşanmamasını temenni ediyoruz." denildi.

 

#Hendek #Hendek Belediyesi #SAKE #İşbirliği #Afet Eğitim Merkezi #Hendeksonhaber