Hendek İmam Hatipliler Mezunlar Buluşmasına Yoğun İlgi

TAKİP ET

10 nuncusu gerçekleşen Hendek İmam Hatip okulu mezunları geleneksel buluşması Hendek Anadolu lisesi bahçesinde bugün yoğun katılım ile gerçekleşti.

Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen mezunlar buluşmasına Sakarya MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı,Yeniden Refah Partisi Hendek İlçe Başkanı Sedat Yalçın,İlçe Müftüsü Murteza Gür, Hendek Gençlik İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, Önceki Dönem Hendek Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Eski Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan. Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Hamza Aktaş Sakarya Eğitim Fakültesi Dekanı Rüştü Yeşil, Eğitime Destek Platformu Başkanı Fatih Tazim, Simder Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Bakır, Emekli Öğretmenler, Hendek Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Alçorba, Okul Kurucu Müdürü Ragıp Güzel, Hendek İmam Hatip Erkek Ortaokulu Müdürü Selçuk Tazim, Hendek İmam Hatip kız Ortaokul Müdürü Yunus Doğan, Hendek Ak Parti Kurucu Başkanlarından Şenay Sakal, İş Adamı Halit İnci, Okul Mezunları katıldı.

Hendek Anadolu Lisesi Bahçesinde 10 nuncusu gerçekleşen Hendek İmam Hatip okulu mezunları geleneksel buluşması Enes Bilgiç in Kuran’ı kerim tilaveti ile başladı ardından HİMDER Başkanı Muhammed İkbal Camcı açılış konuşması gerçekleştirdi Camcı Konuşmasında ;

Kıymetli hazirun, Muhterem hocalarım, Saygıdeğer büyüklerim. İmam Hatip Camiamıza 10 yıldır hizmet eden samimiyetle gayret gösteren HİMDER Ailemizin kıymetli üyeleri ve birlikte yol yürümekten mutlu olduğumuz kendilerinden geleceğe yönelik umutlu olduğumuz sevgili genç kardeşlerim. Hendek ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin 10. Geleneksel mezunlar buluşmasına hepiniz hoş geldiniz.Bugün bizi aynı gaye için bir araya getiren aynı istikamette omuz omuza yol yürümeyi bizlere nasip eden, Ülkemizin milletimizin ve ümmetin ümidi olan İmam Hatip Okullarımız için hizmet etme nimetini bu güzel kadrolarla birlikte bizlere nasip eden yüce Allah'a hamd olsun.Yine bizleri kuruluşundan itibaren istikametinden ayırmayan hiçbir şartta istikrarlı bir gelecek yürüyüşünden vaz geçmeyen Türkiye’nin en büyük en temiz ailelerinden birinin mensubu yapan yüce Allah’a sonsuz hamdü senalar olsun.

 İmam Hatip Sevdalısı kıymetli dostlarımız, 110 yıllık mazisi boyunca milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirme gayreti içerisinde olan İmam Hatip Okullarımız ülkemizin yakın tarihine damga vuracak birçok hayırlı hizmetlere köprü oldu. Bu güzide camiamız İnanç ve samimiyetle İslam’la yoğrulan bu toprakların kimliğini muhafaza etmek, ecdat yadigarı değerlerimizi nesilden nesillere taşımak için gayret gösterdi. İnancı donanımı farkındalığı ve ahlakıyla yeryüzüne ümit olacak nesiller yetiştirmeyi kendisine bir vazife bildi. İmam Hatip Okullarımız bu kutlu yürüyüşünde türlü badireleri çıkılmaz denen sokakları aşılmaz denilen yolları Allah'a dayanan sa'ye sarılan hükmüne ram olan ve tarihi mesuliyetinin farkında olan kadrolarla aşmayı başardı Allah'a hamd olsun.

Hak divana vardığımızda Tarihin seyirinde şu hakikate şahidiz ki İmam Hatip Ailesi birlikte rızai ilahi uğruna girdiği  yolda haksızlıklara asla boyun eğmedi. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hakkını meydanlarda sokaklarda kimseye ama kimseye yedirmedi hakkı bilip batıl ‘ada batıl demekten bir an olsun geriye durmadı.Eylemleri ve söylemleri ile İmam Hatip ailesi her ortamda her zeminde inandığı yolda dosdoğru istikamet üzere yürüdü.

Geleceğin Türkiye’sini imar edecek olan gençlerimize inancımız ve ümidimizle onların gelişimine destek olmaya çalışıyoruz Mezun kardeşlerimiz için Dönem başında Kariyer Planlaması ile ilgili uzman getirerek sunum yaptık. Yıl sonunda da İstanbul gezisi planlayarak sınav öncesinde moral olmaya çalıştık. Haziran ayı içerisinde 70 adet mezun gencimize İstanbul’da tarihi mekanları gezdireceğiz. Gezi programına ve mezunlar günü programının tertip edilmesine yaptığınız ve yapacağınız destekler için mezun kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra mezun arkadaşlarımızın buluşup çay içebilecekleri, Öğrencilerimizin Sınavlara hazırlık yapabileceği, Kur’an, Hadis Fıkıh, Makam derslerinin görülebileceği merkezi konuma sahip bir yer kiralamak istiyoruz bunula ilgili olarak Yönetim kurulunda görevi olan abi ve arkadaşlarımız taşın altına gövdesini sokuyor ancak bu taş biraz daha ağır geliyor. Düzenli olarak aylık sabit bir bütçe oluşturabilmemiz için destek verebilirseniz bu oluşumu camiamıza kazandırmak istiyoruz.


Kıymetli dostlarımız bugün yıl 2023 HİMDER olarak sorumluluğumuzun farkındayız İmam Hatip Okullarımızın kuruluşunun üzerinden 110 yıl geçti bizler bağımsız kendi ayakları üzerinde duran ülkemizin yakaladığı bu ivmenin yeni yüzyıl dada itici gücünün imam hatipler olacağına inanıyoruz.Türkiye yüzyılının aynı zamanda İmam Hatipliler olarak imam Hatiplilerin yüzyılı olacağına inanıyoruz. Türkiye yüzyılına doğru ilerlerken İmam Hatip Okullarımızla ve gençlerimizin bu davada büyük bir imzası olacağına inanıyoruz. İmam hatip okullarımız gelecek yüzyılda ülkemiz milletimiz ve insanlık için gurur duyacağımız pek çok esere imza atacaktır inşallah.

 

Sevgili genç kardeşlerim enerjinizle bilim ve teknolojideki öncülüğünüz ve girişimlerinizle çalışmalarınızdaki ruhunuzla inançlı hassas mümin genç kimliğiniz ile Vatanımızı kucaklayacağınıza yürekten inanıyorum. Çünkü sizler secdelerine dualarına ve hayallerine sahip çıkan bir nesil olarak hem bu günlerimizi hem de yarınlarımızı inşa edeceksiniz. Bizler çocuklarımızı sizlere emanet edeceğiz.

 

Süs dünyasına esir olmuş çağımızın, insanlığı bekleyen her türlü tehdidine karşı İmam hatipli olarak;

Durun kalabalıklar. Bu cadde çıkmaz sokak,

Haykırsam kollarımı makas gibi açarak.

Durun durun bir dünya iniyor tepemizden,

Çatırtılar geliyor karanlık kubbemizden.

Diyecek ve yarınları İmam Hatipli genç kardeşlerimiz  inşa edeceklerdir. 110 yıllık mazimizin ruhuna ve inancına uygun bir şekilde bu mücadeleyi  hem yönetim kurulumuzla hem inanmış kadrolarımızla birlikte sürdürmeye gayret ediyoruz.Ben yönetim kurulu üyelerimize teşkilatımızın üyelerine gençlerimize kadınlarımıza idarecilerimize öğretmenlerimize ve bu işe destek veren hem sivil toplum kuruluşlarımıza hem de bürokrasideki büyüklerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte de aynı azimle yürüyeceğimize inanıyorum.

Rabbim 110 yıllık İmam Hatip tarihi içerisinde 10 yıllık HİMDER geçmişi içerisinde emek veren bütün büyüklerimizden razı olsun rabbim bizlere dini ile yücelmeyi ve dinini yüceltebilmeyi nasip etsin. İnşallah. Önümüzdeki Türkiye Yüzyılının hayırlar bereketler getirmesi camiamız adına yeni atılımların bir dönüş arifesi olmasını yüce rabbimden niyaz ediyor hepinize saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Allaha emanet olun. Dedi 

Protokol konuşmalarıyla devam programda Mezunlar adına Vedat Atabek Emekli öğretmenler adına Fikri Sevindik, Okulun kurucu Müdürü Ragıp Güzel, Simder Başkanı Yahya Bakır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş birer konuşma yaptılar İlçe Müftümüz Sayın Murteza Gür’ün duası ile program kapanışı gerçekleşecek ikram ve muhabet  ile gün tamamlandı.

 

#Hendek #Hendek İmam Hatip Lisesi #Hendek İmam Hatipliler #Mezun #Mezunlar Buluşması #Etkinlik #Program #Buluşma #Pilav Günü #Himder #Hendek İmam Hatip okulu mezunları #geleneksel buluşma #Muhammed İkbal Camcı #Sakarya #Hendeksonhaber #Hendek Haberleri