Hendek Kayın Gençleştirme Sahaları İncelendi

TAKİP ET

​Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür ve Ağaçlandırma Daire Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Rıdvan Çörtü, Şube Müdürü Osman Yazıcı, Şube Müdürü İsmail Hakkı Barı 'dan oluşan heyet, Hendek Orman İşletme Müdürlüğü Çamdağı 1917 Orman İşletme Şefliği'nde 2006-2013 yılları arasında yapılan vejetatif gençleştirme çalışmalarını incelediler.

Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yakup Eraslan, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Şahin Doğan, Hendek İşletme Müdürü Hakan Kızılarslan, Çamdağı 1917 İşletme Şefi Çetin Yayla, Orman Mühendisi Nihal Turan ve Orman Muhafaza Memurlarının bulunduğu programda önceki yıllarda uygulama yapılan ve 3 kapalı hale gelen 33 ve 53 nolu bölmelerde vejetatif yolla gençleştirilen Kayın meşcerelerinde ; meşcerenin güncel durumu hakkında değerlendirmeler yapılarak bakımların nasıl olması gerektiği hususunda karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.

Daha sonra 2020-2023 yılları arasında uygulaması tamamlanan 49 ve 51 nolu bölmelerde vejetatif yolla gençleştirilen Kayın meşcerelerinde çeşitli inceleme ve değerlendirmeler yapıldı.

# Hendek Orman İşletme Müdürlüğü #Hendek #Orman #İşletme #İşletme Müdürlüğü #Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü #İnceleme #vejetatif #Gençleştirme #gençleştirme çalışmalarını incelediler. #Sakarya #Hendeksonhaber