HENDEK KIZILAY'DA İSTİFA DEPREMİ 

TAKİP ET

Dün ilçede kulislere düşen Hendek Kızılay Koordinatörü Sami Bağdatlı ve yönetiminin yanı sıra kadın kolları ve gençlik kollarının istifa edeceği söylentisi bugün netlik kazandı Bağdatlı Hendek Basın mensuplarına yaptığı açıklama ile resmi olarak istifa ettiğini açıkladı.

 

Hendek Tepecik Mahallesinde kurulu bulunan ve her gün ihtiyaç sahibi 500 vatandaşa sıcak aş veren Hendek Kızılay bunun yanında Kızılay bünyesinde açılan ve ihtiyaç sahibi vatandaşların giyecek yardımı yaparak yüzleri güldüren Hendek Kızılay Koordinatörü Sami Bağdatlı ani bir kararla istifa kararı aldığını duyurdu. Hendek Kızılay Koordinatörü Sami Bağdatlı’nın istifasının yanı sıra Gençlik Kolları Başkanı Rabia Dinçer,Kadın Kolları yönetimi Yönetim kurulu üyelerinin toplu istifa ettiği basın mensupları ile paylaşan Bağdatlı Hendek Kızılay Kadın Kolları Başkanı Handan Akçay’ın nöbetçi yönetici olarak Hendek Kızılay temsilciliğinde olacağını belirtti.

Hendek Ticaret Merkezi Üst katında bulunan Kızılay temsilciliğinde Hendek Yerel Basın mensupları ile bir araya gelen Hendek Kızılay Koordinatörü Sami Bağdatlı istifa süreci ile ilgili bir açıklama yaptı Bağdatlı açıklamasında Biraz üzgün biraz kırgın olduğu gözlemlenirken sözlerine. dün izmir'de yaşanan yangın felaketi ile ilgili yangın felaketini biliyorsunuz orada yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş oldun diyerek başladı ardından sözlerine devam eden Bağdatlı. Babasından devraldığı ve 15 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini belirterek, "Ne yazık ki üzülerek Kızılay'daki görevimizi bugün itibariyle sonlandırıyoruz. Kızılay, İstiklal savaşında 55 lira toplayarak Türkiye Cumhuriyeti bütçesine katkıda bulunan bir kuruluştur. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Kızılay ismini verdiği bu kadar asil, önemli bir kurumu temsil ettik. Allah'ımıza şükürler olsun kardeşlerimle hiçbir şaibeye, onur ve gururumuzu zedeleyecek hiçbir olaya şahit olmadan bu asil görevi namusumuzla haysiyetimizle teslim ediyoruz 

Sizinde bildiğiniz üzere sizlerle paylaşmıştık Türk Kızılayı  6 Ay önce şube olmak için evrak istendiğini belirten Bağdatlı Sakarya’da ilk şube siz olacaksınız dediler ancak geldiğimiz nokta .Hendek benim kırmızı çizgim arkadaşlar,Hendek Konusunda hepimizin yapamayacağı birşey yok. Hendek şube olacak diye evrak alıyorsunuz.2 gün önce öğreniyoruz ki Akyazı şubemiz şube olmuş.bakın yanlış anlaşılmasın Akyazı kızılay şubesi akyazı kızılay başkanı benim çok sevdiğim çalışkan,arkadaşım,Akyazı Kızılay sonuna kadar şube olmayı hak eden bir kurumdur.Ancak bizler bir adaletsizlik olduğunu düşünüyoruz.

Bizde aş evi var,butik var bunun yanında yapmış olduğumuz faaliyetler var öncelikle kapasite potansiyel olarak Akyazı ile beraber İlçemizede gelmesini isterdik.Hatta il başkanımız bunu itiraz ediyor diyor ki neden Hendek böyle takdir ettik arkadaşlar burası kimsenin Babalarından kalan bir işyeri değil.liyakat demek layık olunan demektir.Layık kimse ona hakkını vereceksiniz.dedek ki mevzu bahis Hendek ise biz burada dik durmak zorundayız ifadelerini kullandı Sami Bağdatlı’nın yaptığı açıklamanın tamamını Video Haberimizde izleyebilirsiniz.

 

#Hendek #Kızılay #Hendek Kızılay #Hendekspor# #İstifa #İstifa Depremi #Sami Bağdatlı #Sakarya #Hendeksonhaber