Hendek'te Jandarma 15 Düzensiz  Göçmeni Yakaladı

TAKİP ET

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 18 Kasım 2023 tarihinde Göçmen kaçakçılarına yönelik bir operasyon icra edilmiştir.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18 Kasım 2023 tarihinde Göçmen kaçakçılığına yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonun başlangıcı, bir vatandaşın TEM otoyolu Parkshop civarında yabancı şahısların olduğunu bildirmesi üzerine oldu.

İhbar üzerine harekete geçen KOM Şube Müdürlüğü ve Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, derhal bölgeye intikal ederek, ormanlık alanda gerçekleştirdikleri kovalamaca sonucunda 15 düzensiz göçmeni, şüpheli hareketler sergileyen 8 şahısı ve 7 aracı yakaladı.

Göçmenlerin alınan ifadelerine göre, Adana'dan binek veya ticari araçlarla yakalandıkları bölgeye getirildikleri ve Sakarya'ya para karşılığı taşındıkları belirlendi. Bu bilgi doğrultusunda, Adana’dan Sakarya’ya kadar olan Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) ve yol boyundaki benzinliklerin kamera görüntüleri incelendi.

Yapılan incelemeler ve teşhisler sonucunda, Parkshop civarında yakalanan 7 araç ve 8 şüphelinin, düzensiz göçmenleri Adana’dan Sakarya’ya getiren ve daha sonra İstanbul’a götürecek olan organizatörler olduğu tespit edildi.

Delillerin tamamlanmasının ardından haklarında adli tahkikat başlatılan 8 organizatörden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Ayrıca, 15 yasa dışı göçmen ise sınır dışı edilmek üzere Kocaeli İl Göç İdaresine teslim edildi.

#Jandarma #Kaçak #Göçmen #Düzensiz Göçmen #Sakarya İl Jandarma #Kom # KOM Şube Müdürlüğü #Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı # 15 Düzensiz  Göçmeni Yakaladı # Göçmen kaçakçıları #Operasyon #Hendek #Hendeksonhaber