Koronavirüs Vaka Tablosu Açıklandı! Can kaybı düne göre daha da düştü!

TAKİP ET

er gün Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan koronavirüs tablosu, salgının hangi boyutta olduğunu gösteriyor. 10 Mart tarihinden beri ülkemizde salgının önlenmesi adına çeşitli önlemler alınmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu covid.19.saglik.gov.tr sayfasında her gün Türkiye koronavirüs tablosu paylaşılıyor. Türkiye'nin 11 Mayıs tarihinden itibaren normalleşme adımlarının atılmaya başlanması, salgının etkisini hafiflettiğini gösteriyor.

Bakanlığın açıklamış olduğu verilere göre 19 Mayıs itibariyle koronavirüs salgını yüzünden 28 kişi daha hayatını kaybetti. 28 kişinin hayatını kaybetmesiyle, ülkemizde koronavirüs sebebiyle toplam ölüm sayısı 4 bin 199'a yükseldi.

Salgına ilişkin her gün vaka ve hayatını kaydedenlerin sayısı paylaşırken, iyileşen kişi sayısı da paylaşıyor. Her geçen gün salgını yenip iyileşen kişilerin sayısı artıyor. 19 Mayıs itibariyle 1.318 kişi daha iyileşerek toplam iyileşen sayısı 112.895'e yükseldi.

Açıklanan koronavirüs vaka tablosunda en çok dikkat edilen verilerden birisi vaka sayısı. Salgının kontrol altına alınması, vaka ve ölüm sayılarında düşüşün yaşanmasına yardımcı oluyor. Son 24 saat içerisinde 25 bin 382 kişiye daha koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testte 1.022 yeni vaka daha tespit edilirken, toplam vaka sayısı 151 bin 615 oldu.