Marketlerin çalışma saati değiştirildi!

TAKİP ET

Koronavirüs salgını sebebiyle, alınan önlemlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Salgına ilişkin, yaklaşık 1 aydır hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Bu hafta 19 Mayıs sebebiyle 4 gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında marketler açık olacak mı? Marketlerin çalışma saati nasıl?

15 Mayıs Cuma gecesi başlayıp, 19 Mayıs Salı gecesi sona erecek sokağa çıkma kısıtlamasında, vatandaşlar marketlerin hangi saatler arasında hizmet vereceğini merak ediyor. Marketlerin çalışma saati, bu hafta uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle değiştirildi. Peki, marketler 18 - 19 Mayıs'ta hangi saatler arasında hizmet verecek?

 

Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin marketler 16 - 17 Mayıs tarihlerinde kapalı olacak. Marketler 18 Mayıs Pazartesi ve Salı hizmet vermeye devam edecek. Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeye göre 18 - 19 Mayıs tarihlerinde açılacak olan marketlerin çalışma saati değiştirildi.

Marketler, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı il sınırları içerisinde kapalı olacak. Buna göre faaliyetlerine kısa süreli ara veren marketlerin kapalı olduğu iller şu şekilde:

 

Adana

Ankara

Balıkesir

Bursa

Eskişehir

Gaziantep

İstanbul

İzmir

Kayseri

Kocaeli

Konya

Manisa

Sakarya

Samsun

Van

Zonguldak

 

A101, ŞOK, BİM, Migros, CarrefourSA, bakkallar ve diğer tüm marketler 18 - 19 Mayıs tarihilerinde hizmet vermeye başlayacak. İçişleri Bakanlığı'nın göndermiş olduğu genelge kapsamında çalışma saatleri 10.00 - 16.00 olarak düzenlendi.


 

hendek marketlerin çalışma saati değiştirildi!