MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

TAKİP ET

Milli Eğitim.Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un Uzaktan Eğitim Sürecine Dair Açıklamalarda Bulundu.

Bakan Selçuk Yaptığı Açıklamada.

Öğrencilerimizin,Öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlığı için Ülke genelindeki okullarımızın 16 Marttan 2 hafta Süreyle 30 Marr'a kadar tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.
Öğrencilerimizden 1 haftayı dinlenerek geçirmelerini tavsiye ediyoruz.

23 Marttan sonra uzaktan eğitim başlayacak 23 Marttan itibaren ders ortamını eve taşıyacağız,Tüm altyapı hazırlıklarımız tamamlandı.Eğitim Bilişim Ağı kullanımında bütün operatörlerden 3 GB internet erişimi sağlanacaktır.

uzaktan eğitim içeriklerimiz hazırlanmış ve uzun.süredir devam eden çalışmalarımız son hâline gelmiştir.Öğrenciler isterlerse televizyondan isterlerse internetten uzaktan eğitime ulaşabilirler.Haftalık ders programları yapılandırılarak,EBA internet Üzerinden,TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak.

Eğitim Bilişim Ağının tümüyle yenilen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak. Bu konuda öğrencilerimizin eğitiminin uzaktan eğitimle sürmesini sağlayacak .Eğitim Bilişim Ağı tümüyle yenilen yüzüyle bu süreçte önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak.

Milli Eğitim Bakanlığı,yeni.tipCorona virüse karşı tedbirlerini üç aşamada hayata geçirdi.Çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için ne tür tedbirler gerekiyorsa fazlasıyla almış durumdayız.Öğrencilerin sınavları dahil hiçbir şekilde mağdur olmamaları için gereken her türlü senaryolar hazır

Tatil durumu özel okullar içinde geçerli.Sadece 11.ve 12.sınıflar EBA sistemine dahil değil,onlar içinde ne yapabiliriz bakacağız .Açıklamasını yaptı .
Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca Milli Eğitime bağlı kreşler içinde tatil geçerli ifadelerini kullandı.