Sağlık Bakanı Koca'dan Flaş Koronavirüs Açıklaması! Salgın Kontrol Altına Alındı Ancak.

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün düzenlenen Bilim Kurulu sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Salgına ilişkin her geçen gün yeni verilerin paylaşılmayan Bakan Koca, toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçerek salgına ilişkin bilgilendirme yaptı. Salgının kontrol altına alındığını ancak tedbirlere devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

Salgın hastalıkların çok riskli olduğunu belirten Bakan Koca, virüsten korunmamızı sağlayacak kuralları askıya alarak alışveriş kuyruğuna girmek, pazar kalabalığına karışmak risktir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin salgını kontrol altına alındığını ifade eden Bakan Koca, bir takım uyarılarda bulundu. Her birey için kontrollü sosyal hayatın önemli olduğunun altını çizen Koca, iyileşen hasta sayısının yüzde 70'e ulaştığını şu sözlerle ifade etti:

"Günlük test kapasitemiz 50 bine ulaştığı halde, hastalığın gerilemiş olması sebebiyle bu düzeyde test ihtiyacı doğmuyor. İyileşen hasta sayımız yüzde 70'e ulaştı. Sayıları 6 bin 239'a ulaşan filyasyon ekiplerimiz, ilk vakadan bugüne riskli, yani 1 hastayla teması olmuş 722 bin kişiye ulaştılar. Bu şartlar altında salgın kontrol altına alındı"

Bakan Koca, riskli bir günün tabloyu değiştirebileceğini ifade etti. Salgına ilişkin Türkiye2nin 8. haftada olduğunu ve 8 haftanın uzun bir süre olmadığını belirten Koca, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

"Böylesi bir salgında 8 hafta kısa bir zamandır. Ve bu kısa zamandaki mücadele yorucu sayılmaz. Uzun sayılmaz. Ortadaki tehdit büyükken 8 hafta uzun bir süre değildir. Kontrolü elden bırakmamıza neden olacak bir süre değildir. Riskli bir gün bile tabloyu değiştirebilir"

 

Türkiye'deki salgın sürecinin iyiye gittiğini ifade eden Bakan Koca, tedbirin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizerek, durumun iyiye gittiği müjdesini verdi. Vatandaşları zorunlu olmadığı sürece dışarıya çıkmaması gerektiğini ifade eden Koca, "ABD ve İtalya'da halen yüzlerce insan ölüyor. Risk devam ediyor. Bizde ise durum çok daha iyidir. 141 bin 475 hastamızdan 98 bin 889'u sağlığına kavuşmuştur. Yapılan testlerde pozitif oranı düzenli olarak düşüyor. Yeni vaka sayısı azaldı. Hastalığın toplum içinde bulaşma yollarının kesilmesinde uyguladığımız strateji büyük rol oynadı" açıklamasında bulundu.