Tarihi Köyde Bayram Heyecanı

TAKİP ET

Kuruluşu Orhangazi zamanından önceye dayanan Yukarı Çalıca Mahallesi'nde yüzyıllardır süren bayram geleneği coşkuyla devam ediyor.

Gençlerden örnek davranışlar 150 hanenin bulunduğu tarihi köyde, bayram öncesi organize olan Hendek Çalıca mahallesi gençleri, ortak kullanım alanları olan kabristanlık, cami ve köy konağında temizlik boya badana işlemlerinin ardından toplu iftar programında etkili destek olmaları takdirle karşılandı.Köyde doğum, büyüyüp köy dışında yaşayanların da katıldığı köy iftarı Ramazan ayının son akşamı 1000’e yakın kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Kılınan bayram namazının ardından köy meydanında yaşlısı genci, birlik ve beraberlik içinde toplu bayramlaşma ve çocuklara hediye verme akabinde kabristanda gerçekleştirilen kuran tilavetinin ardından son buldu.

Yukarı Çalıca Mahallesi Muhtarı Tuncay Albayır yapmış olduğu açıklamada, nesillerdir devam eden toplu bayramlaşma programına arife akşamı toplu köy iftarı düzenleyerek birlik ve beraberliği pekiştirmeye amaçladık.Programlara katılım sağlayan herkese teşekkür eder, birliğimizin, muhabbetimizin ve sevgimizin uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum. dedi.

#Hendek #Yuakarı Calıca #Çalıca #Bayram #Geleneksel Bayram #Bayram Geleneği #Hendeksonhaber