Hendek'te Orman Zararlılarıyla Mücadele Tedbirleri Alındı

TAKİP ET

Bölge Müdürlüğü Ozm Şube Müdürü Erkan Kılıç, Şube mühendisleri ve Hendek Orman İşletme Müdürü Hakan Kızılarslan, Hendek Müdürlüğü teknik ekibi, 2014 yılında ülkemizde varlığı tespit edilen, iç ve dış karantinaya tabi zararlı olan Anoplophora chinensis (Turunçgil uzun antenli böceği) zararlısının Hendek Orman sahalarımızda tespit edilmesi üzerine harekete geçti.

Hendek Orman İşletme Şefliği alanlarında gözlenen zararlı ile mücadele etmek üzere ilgili kurumlarla çalışmalar başlatıldı.

Böceğe karşı tam etki sağlayan bir ilacın bulunmaması, böceğin yaşam döngülerini ağacın odunsu kısımlarında geçirmesi ve bilinen bir biyolojik mücadelesinin bulunmaması sebebiyle böceğin zarar verdiği ağacın belirlenmesinin hemen ardından kökleri sökülerek, böcek arız olan ağacın imha edilmesi gerekmektedir. Yapılan sürvey çalışmaları ile bulaşık ağaçlar tespit edilerek ve imhası gerçekleşecek alanlar belirlendi. Hendek Orman İşletme Şefliği aylık toplu koruma programına; Anoplophora chinensis (Turunçgil uzun antenli böceği) zararlısının görüldüğü bölmeleri dahil ederek, her ay düzenli olarak bu zararlının izlenmesi ve görüldüğünde mücadelesinin sürdürülmesini planlamış bulunmaktadır.

#Hendek #Orman #Hendek Orman İşletme #Anoplophora chinensis #Turunçgil uzun antenli böceğ # Orman Zararlılarıyla Mücadele #Tedbir #Hendeksonhaber