Konferansta ilk olarak söz alan Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya AKTAN KİBAR “Çocukluk Çağı Hastalıkları ve Bağışıklamanın Önemi “ konulu sunumu ile katılımcıları bilgilendirdi. Çocukluk çağı hastalıklarının ve bulaşmaya dayalı olumsuz etkilerin bağışıklama yoluyla ve aşılarla önlenebileceğini ifade ederek toplumu çocukluk aşıları konusunda özenli olmaya davet etti.
Ülkemizdeki ”Çocukluk Dönemi Aşı Takvimi” konusunda ikinci konuşmacı olarak sunum gerçekleştiren Hemşire Tuğba ÖZEN , Ulusal aşı takviminin uygulanmasında ailelerin işbirliği içinde davranmalarının ve bu ücretsiz hizmetten toplumun yararlanmasının önemine değindi.
Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Psikolog Melike KAHRAMAN “Aşı Tedirginliği ve Kaygı Sorunları “ başlıklı sunumu ile çocuklardaki ve ebeveynlerdeki kaygıları azaltacak yöntemleri paylaşarak, aşı karşıtlığının toplumun sağlığına karşı olumsuz etkilerini anlattı.
“Aşı ve Toplum Sağlığı İlişkisi” başlıklı sunumu ile Uzm. Hemşire Deniz DE ASİS , aşılamanın tarihçesinden örnekler vererek yaşama ve toplumsal sağlığa olan katkılarından bahsetti. İnsanlık tarihinde, yıllar boyunca önlenebilir hastalık salgınları ile karşı karşıya kalındığında milyonlarca çocuğa aşılar ile ulaşan sağlık çalışanlarının olağanüstü emeklerinin değerini vurguladı.
Çocukluk aşıları konusunda bilgi düzeyinin yükseltilmesi, toplumun sağlık güvenliği ve tedbirleri kapsamında gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde bulaşıcı hastalıklar ve etkilerinden zarar görmeden yaşamaları amacıyla gerçekleşen konferans gençlerin de katılımı ve sorularıyla tamamlandı.
Bulaşıcı Hastalıklarda “Herkes güvende olana kadar ,kimse güvende değildir." Aşılar bu güveni ve korumayı sağlar. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü bu sebeple toplumda aşı dostu yaklaşımlar geliştirerek toplumu bilgilendirmeyi ve dolayısıyla çocukları korumayı hedefliyor.